Zostatok z anonymných vkladov si môžu klienti vybrať len do konca roka

27.12.2013 Bratislava

Bratislava 27. decembra (TASR) - O zostatok z anonymných vkladných knižiek alebo vkladných knižiek na doručiteľa môžu klienti bánk na Slovensku požiadať už len do konca tohto kalendárneho roka. Peniaze, o ktoré sa do 31. decembra 2013 nikto neprihlási, následne prepadnú v prospech štátu. Klientom stačí, ak o vyplatenie zostatku požiadajú v pobočke banky. Napríklad pobočky ČSOB budú klientom k dispozícii aj 31. decembra 2013 do 12.00 h.

O peniaze na anonymnej vkladnej knižke môže požiadať ktokoľvek, kto ju predloží a preukáže sa dokladom totožnosti. "Ak je však knižka evidovaná na heslo, žiadateľ by mal vedieť aj heslo. Ak ho nevie, musí preukázať, že mu vklad patrí. Napríklad, ak ju predloží ten, kto vkladnú knižku zakladal, stačí mu doklad totožnosti a v banke sa totožnosť overí," vysvetlila hovorkyňa ČSOB Zuzana Eliášová.

Ak žiadateľ nie je zakladateľom vkladnej knižky, musí sa preukázať právoplatným dedičským rozhodnutím alebo rozhodnutím súdu o určení vlastníctva. V opačnom prípade nebudú prostriedky žiadateľovi vyplatené.
 

Vyberte región